Østrigsk julekage

 

 

Ingredienser:

 

 

Til kagen:

 

350 – 400 gram hvedemel

½ tsk. salt

50 gram sukker

15 gram gær

2 æg

1 tsk. vaniljesukker

Reven skal af 1 appelsin

½ tsk. kanel

1,25 dl mælk

50 gram smør

 

 

Til toppen:

 

1 æg

1 spsk. fløde

1 tsk. kanel

50 gram mel

½ tsk. bagepulver

4 spsk. sukker

200 gram hakkede blandede nødder

50 gram smør

 

 

Start med kagebunden.

 

Smelt smørret og hæld mælken deri. Bland gær, sukker, salt og krydderier i samt appelsinskal. Ælt melet i. Dejen skal være blank og smidig. Sættes til hævning i 1½ time.

 

Lav nu blandingen til toppen af kagen.

 

Pisk ægget og fløden sammen. Hæld krydderier og nødderne heri. Smuld smørret i melet, inden det hældes sammen med ægge/nøddeblandingen.

 

Kagebunden trykkes ud i en form (20x30 cm). Fyldet hældes på og sættes 15 minutter i en 225 grader varm ovn. Derefter skrues der ned til 180 grader og bages færdig i ca. 20 minutter.

 

Tip: Der kan blandes æbler eller anden frugt i nøddeblandingen alt efter ønske.

 

 

Tilbage til julemad og bagning