Panforte

 

 

Den velkendte specialitet fra Siena i Italien er en konfektdelikatesse, som indeholder både frugt, nødder og mandler. Der findes mange udgaver og opskrifter. Denne indeholder ikke så meget mel, men derimod større mængde nødder og mandler.

 

 

Ingredienser:

 

200 gram mandler

100 gram hasselnøddekerner

100 gram tørrede figner

100 gram pomeransskal

75 gram sukat

100 gram sukkerglaseret ananas

75 gram tørrede abrikoser

100 gram valnøddekerner

2 spsk. kakao (kan udelades)

1 dl piskefløde

2 tsk. stødt kanel

½ tsk. stødt ingefær

½ tsk. stødt allehånde

150 gram akaciehonning

150 gram flormelis

2 spsk. mel

 

 

Pynt:

 

5-6 spsk. flormelis

2 tsk. vaniljesukker

 

 

Rist hasselnøddekernerne på en tør, hed pande, til skallen kan gnides af. Hak halvdelen af mandlerne fint og alle hasselnøddekernerne. Hak figner, pomerans, sukat, ananas og abrikoser fint. Kom de malede nødder og mandler i en skål og bland frugterne i. Udrør kakao i fløden og kom det i nødde/frugtblandingen sammen med krydderier og mel.

 

Kom resten af mandlerne i sammen med delte valnøddekerner. Smelt honning og flormelis i en gryde. Varm det igennem, til en dråbe af blandingen bliver sej, når den dyppes i koldt vand. Rør også det i nødde/frugtblandingen. Beklæd en rund form med lave kanter, 20 cm i diameter med bagepapir eller rispapir. Hæld blandingen i og dæk med rispapir eller bagepapir.

 

Sæt formen i ovnen ved 180 grader i en halv time.

 

Lad konfekten stå til næste dag. Bland flormelis og vaniljesukker og drys det på konfekten, før den serveres.

 

Tip: Konfektkagen kan holde sig hele julen.

 

 

Tilbage til julemad og bagning