Pepperkakor

 

 

Ingredienser:

 

150 gram smør eller margarine

1 dl sirup

2 dl sukker

1 dl fløde

½ tsk. nelliker

½ tsk. ingefær

½ tsk. pepper

2 tsk. kanel

1 tsk. bagepulver

Ca. 450 gram hvedemel

 

 

Bland smør, sirup og sukker i en gryde. Varm op til sukkeret er helt smeltet. Tag gryden af komfuret, og lad blandingen køle ned.

 

Når blandingen er afkølet blandes den med fløde, krydderier og melet. Bland det til en jævn dej. Lad dejen stå i køleskab til næste dag.

 

Dejen æltes godt igen og rulles herefter ud på et melet bord til ca. 3 mm tykkelse. Stik ud forskellige figurer, og bag den gyldenbrune ved 175 grader i ca. 10 minutter.

 

Afkøles på en rist.

 

 

Tilbage til julemad og bagning