Rødkålssalat

 

 

½ rødkål

5 stængler bladselleri

100 gram udstenede, grønne druer

50 gram hasselnødder

2 tsk. honning

 

Dressing:

1 tsk. honning

2 spsk. olivenolie

2 spsk. balsamisk eddike

Salt og peber

 

Rør alle ingredienserne til dressing sammen.

 

Hæld nødderne på en meget varm pande og rist dem et par minutter, mens de vendes hyppigt. Hæld honningen på og rør rundt i dem i yderligere et par minutter. Det må endelig ikke blive brændt.

 

Hæld nødderne på bageplade og afkøl dem.

 

Fjern de yderste blade på rødkålen og skær den i tynde strimler. Vask selleristænglerne og skær dem i tynde skiver. Hak lidt af toppe til pynt.

 

Vend nødder, rødkål, druer og selleri i dressing pynt med lidt ekstra nødder og selleritop.

 

 

Tilbage til julemad og bagning