Rødkålssalat med kandiserede valnødder

 

Ingredienser:

½ rødkål (ca. 600 g)

4 stilke bladselleri (ca. 120 g)

100 g soltørrede tranebær

12 valnødder

2 spsk. sukker

1 spsk. vand

 

Fremgangsmåde:

Rødkålen skylles og snittes fint.

Bladsellerien skæres i tynde skiver.

Rødkålen, bladselleri og tranebær blandes.

Lige inden servering pyntes salaten med kandiserede valnødder.

 

Kandiserede valnødder:

Sukkeret smeltes i en gryde.

Når det er brunt, tilsættes vand, og valnødderne vendes i.

Gryden tages af varmen, og der røres rundt, så sukkeret fordeles over valnødderne.

Valnødderne lægges til afkøling på et stykke bagepapir.

Efter afkøling skæres de i mindre stykker.

 

Evt. marinade til at hælde over salaten, når den er blandet:

2 tsk. olie

1 spsk. æblecidereddike

3 spsk. friskpresset appelsinsaft

evt. lidt sukker

 

Tilbage til julemad og bagning