Stegt kalkun

 

 

 

Ingredienser:

 

1 kalkun

1 tsk. salt

 

 

Fyld:

 

250 gram champigning

Kalkunindmad

15 gram margarine

3 stilke bladselleri

1 skalotteløg

1 syrligt æble

100 franskbrødskrummer

2 dl fløde

½ tsk. timian

½ tsk. salt

Groftkværnet peber

 

 

¾ - 1 liter vand eller supper

2-3 tsk. maizena

Evt. 1 dl fløde

 

 

Kalkunen gnides ud og indvendig med salt.

 

 

Fyld:

 

Champignon hakkes og svitses på tør pande. Kalkunindmaden skæres i tern og svitses på panden i margarine.

 

Bladselleri skæres i smalle strimler, løg og æbler skæres i tern.

 

Franskbrødkrummen plukkes i mindre stykker og udblødes i fløden.

 

De øvrige ingredienser tilsættes og fyldet røres sammen.

 

Fyldet kommes i kalkunen og den lukkes ved hals og gumpe med kødpinde.

 

Lægges på rist over bradepande med ryggen opad. Steger ca. 1 time ved 160 grader. Kalkunen vendes og suppe eller vand tilsættes. Steger 1 ¼ til 1½ time ved 160 grader.

 

Skyen hældes fra, jævnes med maizena og tilsættes evt. fløde. Saucen smages til med salt og peber.

 

 

Tilbehør:

 

Kartofler, julesalat med appelsin, tyttebær eller tranebær

 

 

Tilbage til julemad og bagning