Svenske Luciabrød

 

 

Ingredienser:

 

½ liter lunkent vand

50 gram gær

1 gram safran

2 spsk. vaniljesukker

200 gram smør

175 gram sukker

1 tsk. salt

Ca. 1,1 kg hvedemel

 

Rosiner til pynt

 

 

Smelt smørret og afkøl det til håndtemperatur. Tilsæt vand og rør gæren ud heri.

 

Tilsæt safran, vaniljesukker og salt. Ælt dejen smidig med melet – tilsæt evt. mere mel om nødvendigt. Lad dejen hæve i 20 minutter.

 

Dejen trilles til pølser på ca. 15 cm lange og 1½ cm tykke. De formes som et S, hvor enderne er lukke til. Læg en rosin i centrum på hver ende af S’et.

 

Efterhæver 15 minutter, og bages 12-20 minutter ved 200 grader.

 

 

Tilbage til julemad og bagning