Svensk julekage

 

 

Ingredienser:

 

200 gram mandler

1 spsk. sukker

200 gram rosiner

200 gram dadler

200 gram figner

400 gram smør/margarine

400 gram sukker

2 spsk. vaniljesukker

7 æg

400 gram hvedemel

1 tsk. bagepulver

3 spsk. sherry

 

 

Desuden:

 

50 gram florsukker

 

 

Smut og hak mandlerne. Bland dem med sukker. Lad rosinerne trække 5 minutter i kogende vand. Fjern stenene i dadlerne og hak dem fint sammen med fignerne. Lad rosinerne dryppe af i en sigte, dup dem tørre.

 

Rør smør, sukker og æg cremet. Bland mel og bagepulver i. Ryst rosiner, dadler og figner i lidt mel og kom det i dejen i 3 smurte sandkageforme og bag dem i en varm ovn ved 170 grader i 1 time og 10 minutter.

 

Lad kagerne afkøle helt på bageristen; pak dem derefter ind i alufolie.

 

Ved serveringen drysses de med florsukker og skæres i skiver.

 

 

Tilbage til julemad og bagning