Vaniljekranse

 

 

Ingredienser:

 

250 gram mel

125 gram kartoffelmel

1 tsk. bagepulver

Korn af 1 stang vanilje

125 margarine

1-2 spsk. vand, afhængig af ønsket konsistens

50 gram smuttede, finthakkede mandler

1 æg

125 gram Atwel eller Perfect Fit

 

Mel, kartoffelmel, bagepulver og vanilje røres sammen. Sødemiddel tilsættes og finthakkede mandler blandes i.

 

Margarine og vand blandes i dejen, der samles med æg.

 

Dejen stilles koldt – evt. i fryseren i ca. 20 minutter.

 

Dejen køres igennem kødhakkemaskine (med stjerneform uden kniv) eller sprøjtes ud ved hjælp af en sprøjtepose.

 

Dejen skæres i ca. 10 cm lange stykker, der formes til kranse.

 

Vaniljekransene bages ved 200 grader i ca. 6-8 minutter.

 

 

Tilbage til julemad og bagning