Liseberg, Sverige

 

I Gøteborg ligger et tivoli ved navn Liseberg. Jeg besøger det aldrig om sommeren, men i december måned vil og skal jeg simpelthen derover. Deres julemarked slår alt, og jeg kan kun varmt anbefale stedet. Og så samtidig lave en rigtig tur ud af det. Der sker nemlig mange spændende ting i Gøteborg i julemåneden. Der er bl.a. julemarked i Haga, Nordstan Center og det gamle Kronhuset. Men Liseberg står nu mit hjerte nærmest.

Allerede når man kommer gennem indgangen til Liseberg bliver man mødt af "jul". Alle træer er nærmest "pakket" ind i julelys. Jeg glemmer aldrig den første gang, hvor jeg besøgte Liseberg. Da jeg så det første træ, måtte jeg simpelthen tage nogle billeder af det. Jeg vidste jo ikke på det tidspunkt, at parken er fyldt med den slags træer og lys.

 

 

Når man så bevæger sig længere ind i parken, møder man en masse huse og boder. Alt er faktisk relateret til jul, så man får virkelig sin lyst styret med hensyn til at se nisser. Men der er ikke bare nisser, man finder også dekorationer, sild, ost, chokolade, hjemmerullede cigarer, te og kaffe og mange andre gode sager. Og så kan man selvfølgelig købe varm gløgg eller kakao og få en "pepperkage" til. Ligesom vi har de obligatoriske jødekager og vaniljekranse til jul, så har svenskerne deres "pepperkage". De smager lidt af brunkager.

 

 

Udover boderne og butikkerne er der selvfølgelig masser af ting for børnene at prøve. Og mange voksne kan godt lide at prøve disse lykkehjul, hvor man kan vinde flere kilo chokolade. Jeg prøvede min lykke hos Marabou, og vandt gudskelov ikke. Jeg er nemlig vild med deres chokolade, og det har jo desværre den bivirkning, at det sætter sig på sidebenene. Så havde jeg vundet, ville jeg have spist chokolade for til sidst at få dårlig samvittighed. Så det var godt, at jeg ikke vandt.

Når man kommer over til den modsatte side af parken, møder man indgangen til de mekaniske nisser. Det koster 20 skr. at komme ind (flere steder i parken kan man købe "julebilletter", som giver adgang til flere ting), og de penge er givet godt ud. Se bare på de næste billeder.

 

 

Man må heller ikke snyde sig selv for et besøg oppe i tårnet. Dette tårn kan ses fra mange steder i Gøteborg, da det er meget højt. Det er nærmest som at se et meget stort juletræ. Man kører derop ad en meget lang rulletrappe, og når man kommer til foden af tårnet, bliver man igen mødt af mange boder. Her står bl.a. en dansk kvinde, der laver de flotteste nisser. Jeg har desværre ikke noget billede af hendes nisser, som jeg kan vise dig, men da jeg jo skal derover igen i december, vil jeg tage et par stykker og lægge her på denne side.

Her ved foden af tårnet er der mulighed for at komme udenfor og se Liseberg sådan lidt for oven. Men har man lyst til at komme højere op, kan man bare tage turen helt op med deres udendørs elevator, eller hvad man nu skal kalde den.

I parken finder man endvidere både grise, geder og rensdyr. Især gederne er meget kælne. Jeg tror faktisk, at de glæder sig til julemåneden, hvor de får besøg af et par hundrede tusinde mennesker.

 

 

Hold for resten øje med tiden når du besøger Liseberg. Der er nemlig en stor skøjtebane, hvor Lisebergs berømte grønne kaniner optræder i løbet af dagene/aftenerne.

Derudover er der selvfølgelig flere forskellige restauranter til alle prisklasser. Selvfølgelig er det lidt dyrere at spise i Tivoli, men det er vist meget normalt.

Har du lyst til at læse mere om Liseberg, så besøg deres hjemmeside:

www.liseberg.se

 

Tilbage til forsiden