Klumpe

 

 

Nissen er fyldt med ris og nem at strikke, også selv om du er nybegynder.

 

 

Materialer:

 

Rødt, hud og hvidt garn. Strømpepinde nr. 3½. Træperle til næse. Øjne. Ris.

 

Krop og hue:

 

Slå 58 m op på strømpepinde og strik rundt i glat til arbejdet måler 11 cm. Fortsæt i glat og i begyndelsen og slutningen af omgangen på hver anden omgang tages ind således: strik 1 maske og derefter 2 masker sammen. Når der er 3 masker tilbage på omgangen, strikkes 2 masker sammen og derefter 1 maske. Herefter en omgang uden indtagninger, og så tages der ind igen på følgende omgang. Hver 3. gang der skal tages ind strikkes 3 masker sammen i stedet for 2. Indtagningerne fortsættes til der er 6 masker tilbage. Herefter brydes garnet og dette trækkes igennem de resterende masker.

 

Ansigt:

 

Slå 18 masker op med hudfarve og strik 2 cm glat (der strikkes frem og tilbage på 2 strømpepinde). Tag så 1 maske ind i begge sider på hver 4. pind 2 gange og derefter på hver 2. pind, til der er 8 masker tilbage. Luk af.

 

Montering:

 

Lav en kvast der syes fast i spidsen af huen. Knyt frynser af dobbelt hvidt garn rundt om hele ansigtet og klip dem i den ønskede længde (se evt. billede). Sy næsen på og lim øjnene på med limpistol. Lav et overskæg og hold garnet sammen ved at binde en snor omkring på midten. Overskægget limes ligeledes på. Hele ansigtet syes eller limes på (jeg bruger selv limpistolen, idet frynserne så ligesom bliver låst fast på bagsiden, så de ikke kan gå op).

 

Til slut fyldes der ris i nissen, og bunden syes sammen.

 

 

Tilbage til nisseopskrifter