Plantorama

 

 

 

 

Sidste år viste jeg nogle billeder fra Plantorama Havecenter, Aalborg Syd, i mit galleri, da jeg syntes, at det var en flot udstilling, de havde. I år må jeg dog sige, at udstillingen er den flotteste, som de nogensinde har haft her i Aalborg. Ja, faktisk tror jeg slet ikke, at man kan finde så flot en udstilling andre steder her i byen. Så hvis du er i nærheden af Aalborg Syd, så besøg stedet. Det vil du ikke fortryde. Dog må jeg nok lige komme med en lille advarsel – det tager tid, da der er rigtig meget at se, og tja, hvis du er som mig, så ryger der et par nisser eller tre i vognen. Hånden på hjertet - jeg var der nok ca. 1½ time, og jeg kom hjem med tre store nye nisser.

 

Plantorama er et dansk familieforetagende som blev grundlagt af Søren Vang Christensen, der er femte generation i rækken, startede på Skæring Skolevej i Egå i 1987. Hans far, Konrad Christensen, havde i 1941 flyttet gartneriet og planteskole til disse jorde, og gav det navnet Skærgården. Tidligere lå gartneriet på markerne ved Randersvej ved Århus Nord.

 

Plantorama åbnede i 1987 og var i den allerførste tid en del af Gartneriet Skærgården. Der var i mellemtiden igen sket et generationsskifte, og gartneri og planteskole blev delt i to selvstændige virksomheder. Plantorama var i starten mest kendt for salg af potteplanter, men som tiden gik, blev forretningen større og større.

 

Efter at Plantorama havde åbnet centre i alle større byer i det midt- og østlige Jylland og Fyn, kom turen til Aalborg. I 2007 åbnede Plantorama Aalborg og med de 5.500 kvm dækker centret kundernes behov for alt indenfor hus, have og dyr.

 

Så snart man kommer ind i forretningen, ser man først en masse kunstige træer med nisser omkring. Jeg hører selv til typen, der foretrækker et levende juletræ, men der er jo mennesker, der synes, at det er bedre at kunne genbruge træet fra år til år. Desuden er der også mennesker, der ikke kan tåle grannålene. Jeg har selv en veninde, der ikke kan tåle levende juletræer, så hun bruger de kunstige. Jeg skal dog gerne indrømme, at kunstige træer i dag er pæne, modsat dem man kunne købe for mange år siden. Her er et lille indtryk fra dette område.

 

 

 

 

Bevæger man længere frem i butikken. Faktisk skal man hen til det store akvarium. Her finder man et hel ø af et bylandskab. Der er utrolig flotte huse med lys i, og de fleste er også mekaniske, således, at der er bevægelse af nisser m.m. Her er nogle billeder fra denne landsby.

 

 

 

 

Fra denne landsby kom man så ind i hal 2, hvor der er en stor, smuk udstilling af alt, hvad hjertet begærer, og det er svært ikke at købe en hel masse. I denne udstilling finder man også en "isgrotte", hvor der er isbjørne, rensdyr m.m. Her er nogle billeder fra grotten.

 

 

 

 

Noget helt andet, som jeg synes er rigtig smart, er, at Plantorama nu har en afdeling for børn og barnlige sjæle. Der er nemlig en indhegning med mekaniske nisser. Det smarte er, at der er siddepladser, og så kan man "parkere" sine børn der. Julenissen står nemlig med en bog og fortæller en historie. Som det kan ses af billeder, har nissen fat i nogle børn.

 

 

 

 

Udover alle disse ting som I har set billeder af, er der jo selvfølgelig også den almindelige udstilling. Jeg vil slutte billedserien af med billeder fra dette.

 

 

 

 

 

Når man går rundt i deres juleudstilling, tænker man uvilkårligt, at "det har da vist taget noget tid at sætte det hele op". Og ja, en medarbejder fortalte mig, at de faktisk starter allerede i august for at blive klar til efterårsferien.

 

Til slut "SKYND DIG AT BESØGE PLANTORAMA, AALBORG SYD, HVIS DU HAR MULIGHED FOR DET!

 

 

Tilbage til forsiden