Tips

 

Julegave til de ældre

Jeg har selv en gammel mor, der ikke har nogen særlige ønsker hverken til jul eller fødselsdage. Derfor kan det være en god ide at give et "gavekort" til en udflugt - f.eks. ud i naturen og så frokost på en kro eller andet sted.

Man kan også bruge "gavekort" til noget, der skal gøres i hjemmet. Måske har den ældre en have, der trænger til en kærlig hånd eller et køkken der trænger til en gang hovedrengøring med vask af alle skabe indvendigt.

Endelig kan man også gøre som mig. Min mor kan desværre ikke selv lave mad længere. Jeg laver et eller andet hver uge, således, at hun altid har mad i fryseren. Det kan være lækre tærter (skæres i fire stykker), indbagt laksestykker eller kylling (der seks butterdejsplader i en pakke, så man kan hurtigt lave mad til seks dage), suppe der fryses i portioner, lækre boller eller måske endda lækre muffins. Min mor har, ligesom jeg selv, diabetes, men man kan sagtens lave nogle lækre muffins, der er sukkerfrie.

Som du kan regne ud, er det kun fantasien, der sætter grænsen.

 

Dyr i julegave

Ønsker dit brev sig et dyr i julegave, så husk på at det måske ikke lige er det rigtige tidspunkt at give et levende væsen i gave. Der sker jo en masse i juledagene, så dyr kan nemt komme til at føle sig utrygge med alt det postyr. Derfor synes jeg, at det er bedre at give et gavekort på et dyr, og så gå ud og købe det i starten af den nye år, hvor der er mere ro i hjemmet. Husk på at det også er en stor omvæltning for et lille dyr at skulle skifte hjem. Måske er det endda blevet taget fra sin mor, og det gør bestemt ikke situationen mere tryg for dyret.

 

"Sne" på vinduer

Hvis du anvender sne på dine vinduer, så prøv at sætte noget husholdningsfilm fast på ruden, der hvor sneen skal være. Så vil vinduerne være meget nemmere at gøre rene, da du jo så bare skal fjerne filmen, når du ikke længere vil have sneen.

 

Gran i altankasser

Har du, ligesom mig selv, gran i altankasser, kommer jeg her med et lille tips til, hvordan du kan få grangrenene til at blive i kasserne, selv under en stærk blæst.

Køb noget hønsenet med små huller i. Bred det ud over altankassen, og sæt det evt. fast med ståltråd rundt om. Nu kan grangrenene stikkes ned i hullerne. Når det blæser kraftigt, har vinden sværere ved at trække grangrenene op, end hvis de kun står i jorden.

 

Værtindegaver i december

Køb i genbrugsbutikker nogle julekagedåser (de koster gerne 5-10 kroner stykket). Du kan nu lave forskellige småkagedeje (f.eks. pebernødder, vaniljekranse, jødekager). Frys de forskellige deje ned i portioner. Når du så skal i byen og skal bruge en værtindegave, så tag lidt forskelligt op af fryseren og bag det. En julekagedåse med hjemmebag vil altid gøre underværker.

 

Mandelgaver

Mandelgaver kan du selv lave af dekorerede tomme syltetøjsglas fyldt med lækkerier.

Med stencil og rød maling dupper du ”Jul” eller søde motiver på glassene. Klip små julemotiver ud af et klipark og lim dem på glassene.

Fyld dem med guf og lav en sød hætte på låget af en hvid blondemellemlægsserviet i papir (fås i flere størrelser) med bånd om kanten.

 

Risengrød

Hvis du vil undgå at skulle gøre en gryde ren bagefter, så put det hele (mælk, risengryn m.m.) i en stegepose. Put posen i en stor gryde med kogende vand. Lad snippen af stegeposen stikke ud under låget. Grøden skal koge (med låg) i ca. 1 time. En gang imellem kan du ryste posen. Når grøden er klar, står du med en gryde, hvori der kun har været kogende vand. Det er da en nem rengøring.

 

Tilbage til forsiden